DAISYHANDMADE - Избор на амулет и талисман от камък
Сайт меню
Ключови думи
дреболии дръвчетата живот изкуство красота лидер мъдри мисли оригинал прежда приятно местенце ръчна изработка сайт уют ФЪН ШУЙ ДЪРВО НА ПАРИТЕ И БОГАТСТВОТО естествени камъни мъниста ДЪРВОТО НА ХАРМОНИЯТА тюркоаз дръвчета от мъниста естествен камък хематит тигрово око карнеол планински кристал оникс градински ахат розов кварц ДЪРВО НА ЩАСТИЕТО син авантюрин и седеф изобилие богаството дърво на парите късмет подарък за всеки седеф КАРТИНИ С МАСЛЕНИ БОИ
Статистика

Избор на амулет и талисман

Като правило всеки камък притежава свойствата и на амулет, и на талисман, което трябва да се има предвид при избора на накита. Така А. С. Пушкин в стихотворението си „Талисман" (вдъхновено от подаръка на графиня Воронцова - пръстен с карнеол, който поетът много харесвал) със силно изразена емоционалност изисква от избрания за талисман камък несвойствени за него качества на амулет („Пази ме, талисмане мой..."). Карнеолът е камък на Венера, любовен камък, разгарящ емоциите и страстите на притежателя си. Камък, абсолютно неподходящ за експанзивния поет, на когото е било необходимо да гаси и да сдържа своите страсти. Байрон също е имал пръстен с карнеол. Съдбоносен талисман ли е бил за тях карнеолът, нали Пушкин бил предизвикан на гибелен за него дуел, а Байрон бил понесен от съдбата към Гърция, за да срещне там смъртта си? Ето защо много внимателно трябва да се подхожда при избора на талисман. За раздразнителните и експанзивни хора са опасни активизиращите камъни (обикновено червени), например рубин. Той може да тласне притежателя си към необмислени, опасни постъпки, да засили природно заложената жестокост. Рубинът превръща лошия в демон. Затова този камък се препоръчва най-вече на затворените, стеснителните хора, за да пробуди у тях желанието за успех и победа в живота. Много внимателно трябва да се подхожда, когато се избира опал за талисман. Опалът е един от най-противоречивите камъни. Препоръчва се да се поставя в сребърен обков и да се носи като бижу висулка. Опал не се подарява. Изумрудът може да се препоръча абсолютно на всеки, защото той е най-антидемоничният талисман, стимулиращ всичко хубаво у човека. Подобно действие има и тюркоазът, но той изисква от притежателя си абсолютна честност и правдивост.

Изборът на амулет е по-прост. Вие трябва да решите от какво да ви пази той. Амулетът може и да не е вашият зодиакален камък. Традиционни амулети са за:

 • Овен - аметист
 • Телец - ахат
 • Близнаци - берил
 • Рак - изумруд
 • Лъв - рубин
 • Дева - яспис
 • Везни - диамант
 • Скорпион - топаз
 • Стрелец - тюркоаз
 • Козирог - гагат
 • Водолей - сапфир
 • Риби - хризолит

 Ако човек вярва в своя талисман и разчита на своя амулет, той много по-добре се съпротивлява на житейските несгоди и постига по-леко и по-бързо целите си.

 

Google Преводач
...
Block title
Количка за пазаруване
Количката Ви е празна
Block title
!-- Facebook Badge START -->Дръвчета От Естествени Камъни

Направете си визитка