DAISYHANDMADE - Избор на камък според вашата зодия
Сайт меню
Ключови думи
дреболии дръвчетата живот изкуство красота лидер мъдри мисли оригинал прежда приятно местенце ръчна изработка сайт уют ФЪН ШУЙ ДЪРВО НА ПАРИТЕ И БОГАТСТВОТО естествени камъни мъниста ДЪРВОТО НА ХАРМОНИЯТА тюркоаз дръвчета от мъниста естествен камък хематит тигрово око карнеол планински кристал оникс градински ахат розов кварц ДЪРВО НА ЩАСТИЕТО син авантюрин и седеф изобилие богаството дърво на парите късмет подарък за всеки седеф КАРТИНИ С МАСЛЕНИ БОИ
Статистика

Избор на камък според зодията

Средновековната астрология, обобщавайки сведенията от древността, е направила крачка напред в логиката на избора на камък, свързвайки го със зодиакалния характер на човека. Тъй като всеки знак на зодиака има своя антипод в зодиакалния кръг (знака, отстоящ на 180°), то и камъните са разделени на хармонични и нехармонични. В различни астрологични източници обаче се препоръчват различни разпределения на скъпоценните камъни за отделните зодиакални знаци. Затова тук се предлага таблица, в която са взети предвид данните от няколко астрологични школи.

ОВЕН рубин, диамант, аметист гранат
ТЕЛЕЦ изумруд, ахат, сапфир
БЛИЗНАЦИ златист топаз, жълт берил,кехлибар
РАК аметист, лунен камък, опал
ЛЪВ диамант, рубин, гранат
ДЕВА изумруд, жълт сапфир, яспис
ВЕЗНИ опушени кварц и топаз, диамант, турмалин
СКОРПИОН аметист, александрит, карнеол
СТРЕЛЕЦ тюркоаз, аметист, гранат
КОЗИРОГ гагат, черен оникс, черен сапфир
ВОДОЛЕЙ тюркоаз, аквамарин, кехлибар
РИБИ аметист, лунен камък, опал
 
 

 Съвременната астрологична минералогия подхожда най-логично при избора на скъпоценен камък. Той трябва да съдейства за хармонизирането на характера на човека, като усилва положителните му качества (ако са слаби) и отслабва отрицателните (ако са силни). Освен това притежателят трябва да реши каква да бъде ролята на камъка: амулет или талисман. Амулетът пази притежателя си от нежелани влияния, допринася за подаването на инстинктивни импулси от подсъзнанието при поява на опасност, избирателно повишава имунитета към вирусните заболявания, помага на организма да се справи с нарушенията в неговото здраве. Талисманът укрепва и поддържа определени качества на характера, създава микроклимат, благоприятен за тяхното развитие.

Google Преводач
...
Block title
Количка за пазаруване
Количката Ви е празна
Block title
!-- Facebook Badge START -->Дръвчета От Естествени Камъни

Направете си визитка