DAISYHANDMADE - Как да изберем подходящия камък ?
Сайт меню
Ключови думи
дреболии дръвчетата живот изкуство красота лидер мъдри мисли оригинал прежда приятно местенце ръчна изработка сайт уют ФЪН ШУЙ ДЪРВО НА ПАРИТЕ И БОГАТСТВОТО естествени камъни мъниста ДЪРВОТО НА ХАРМОНИЯТА тюркоаз дръвчета от мъниста естествен камък хематит тигрово око карнеол планински кристал оникс градински ахат розов кварц ДЪРВО НА ЩАСТИЕТО син авантюрин и седеф изобилие богаството дърво на парите късмет подарък за всеки седеф КАРТИНИ С МАСЛЕНИ БОИ
Статистика

Как да изберем камък

Как да изберем камък

Още от дълбока древност човек носи накити: гривни, обеци, огърлици, пръстени, диадеми и др. за украса и защита от вредоносните излъчвания на недоброжелателните сили, отъждествявани както с богове, така и с хора.

Как да изберем своя камък сред голямото разнообразие, сред блясъка, красотата, многоцветието на скъпоценните камъни? Как да влезем в контакт с енергийно-информационния поток на избрания от нас камък, от който очакваме да усилва благоприятната атмосфера около нас, да ни предпазва от зловредни влияния и да ни помогне да възстановим здравето си?

На първо място, необходимото (но не и достатъчно) условие за избора на камъка е той да би хареса от пръв поглед. Възникването на интуитивна симпатия е първата крачка за осъществяването на контакта между камъка и притежателя. Разчитайте на вашата чувствителност и спонтанност, на вътрешния си взор. Изберете камъка, към който сте посегнали от пръв поглед, който ви доставя радост и чувство на хармония, който ви притегля с някаква тайнствена сила. Ако избирате бижу за друг човек, концентрирайте се върху съответния човек и неговите характерни особености.

На второ място е мотивацията на избора. Добре е камъкът да се избере според цвета на очите, като се помни, че „очите са огледалото на душата". Изразителността на зелените очи се подчертава от камъни със зеленикав оттенък: александрит, амазонит, ахат, светлозелен берил, диоптаз, малахит и др. Кафявите очи хармонират с тъмния кехлибар, карнеола, авантюрина. Златистите - със златист топаз, хелиодор. Ако ирисът е с искрици, то и камъкът трябва да се подбира искрящ, от типа котешко или тигрово око. На сините очи подхождат не само сините и светлите камъни, но и допълващите този цвят оранжеви и златисти. Лъчистите очи от всички цветове (такива, за които народът казва „очи-лъчи") се подчертават от лъчистите камъни, притежаващи оптичния ефект иризация. Черните очи изискват контрастните, наситените тонове на корала, тюркоаза, наситения цвят на аметиста. А най-младият (наскоро открит) скъпоценен камък чароит подхожда на всички очи без изключение.

Камък според месеца на раждане

 

Източник: New Age
Повече на: Как да изберем камък - Кристали и камъни - NewAge.bg
Google Преводач
...
Block title
Количка за пазаруване
Количката Ви е празна
Block title
!-- Facebook Badge START -->Дръвчета От Естествени Камъни

Направете си визитка